Waarom ik blij ben dat de zomervakantie weer voorbij is

Waarom ik blij ben dat de zomervakantie weer voorbij is

Het is september, dus de zomervakantie ligt weer achter ons. Ik ben daar blij mee. Waarom? Lees het in deze blog!

Ik schreef eerder al eens een blog over mijn haat-liefdeverhouding met de zomer, maar deze is iets anders.

In de zomer maken veel mensen verre, vervuilende vliegreizen, en dat mag van mij wel wat minder. Foto door Pixabay: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/condor-vliegtuig-op-grijze-betonnen-luchthaven-163792/

Iedereen is op vakantie

Klinkt heel logisch, en ik gun het de mensen om even uit de sleur te ontsnappen. Echter is het vervelend als je iets leuks wilt doen in je vrije tijd en iedereen op vakantie is. Dit jaar waren mijn ouders en een aantal vrienden van mij tegelijkertijd weg. Ik wist helaas niet altijd wat ik met mijn overschot aan tijd aan moest.

Warm!

In de zomer wordt het natuurlijk warm, en dat zal steeds vaker voorkomen, aangezien we bang zijn voor verandering en ons luxe leventje niet willen opgeven én omdat sommige mensen geld nog steeds héél belangrijk vinden (tja, sorry dat ik het allemaal zeg, maar het is simpelweg waar). Ik ben niet zo’n strandmens, dus ik heb niet zoveel te doen op zo’n dag. Buiten komen is bijna ondraaglijk en lekker slapen komt er niet echt van. Dan kun je zeggen: koop een airco, maar airco’s maken het probleem uiteindelijk alleen maar erger door het hoge stroomverbruik en het onttrekken van kou uit de lucht.

En als het dan eventjes wat koeler is, kun je er nauwelijks van genieten, want het blijft vaak benauwd en de volgende hittegolf is er vaak in no-time.

Niks op tv

Ik geniet van programma’s zoals First Dates, de Avondshow met Arjen Lubach en talentenjachten. In de zomer moeten we het doen zonder deze programma’s of met herhalingen.

Overal is het druk

Zwembaden, pretparken, plaatsen waar ik graag kom. Helaas is het er in de zomer vaak druk. Ik ben deze zomer twee keer naar een zwembad geweest, maar ’s middags zat het er bomvol.

Drie jaar geleden ben ik voor het laatst in een dierentuin geweest. Maar echt: zo veel kinderen, niet te doen. En ik hou al niet van kinderen…

Klimaatvervuilende vakanties

Ondanks het feit dat de wereld (letterlijk) in brand staat, vinden sommigen het nog steeds heel normaal om in het vliegtuig te stappen en aan de andere kant van de wereld op het strand te liggen. Schiphol staat ieder jaar weer bomvol. Eerlijk is eerlijk, even ertussenuit vind ik ook leuk, maar ik vind dat we daar wel beter over na kunnen denken. Op het strand liggen kan bijvoorbeeld ook gewoon in Nederland en onze buurlanden hebben ook stranden. Een keertje ver weg op vakantie is leuk, maar ik zou het zelf meer als een uitzondering houden.

Zo, genoeg geklaagd. Ik ben blij dat het weer september is. Het normale leven met rust, reinheid en regelmaat is weer begonnen. Er is weer van alles op tv, de temperaturen zijn weer aangenaam en de mensen doen weer een beetje normaal. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.