Mijn haat-liefdeverhouding met de zomer

Het is zomer, en ergens vind ik dat leuk en ergens helemaal niet. Veel mensen vinden de zomer het leukste seizoen, en dat is begrijpelijk. Vakantie, mooi weer, noem het maar op. Er zijn echter genoeg redenen waarom ik de zomer niet altijd leuk vind. In dit artikel leg ik je uit wat ik leuk vind aan de zomer en wat niet. Ook vertel ik jullie of ik blij ben als de zomer weer voorbij is.

Voor de zomerhaters: hopelijk bied ik jullie wat herkenning!

Mooi strandje, maar ik ga er niet de hele dag liggen. Foto door Fabian Wiktor via Pexels

Eerst maar eens de leuke kanten aan de zomer

De zomer heeft ons altijd genoeg leuks te bieden. Voor mij is dat vooral op vakantie gaan. Ik ben niet echt iemand van zon, zee, strand (daar later meer over), maar ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken, me onder te dompelen in een nieuwe wereld en om mijn grenzen te verleggen. Er zijn genoeg plaatsen die ik nog niet ontdekt heb, dus er staan vast nog een boel reisjes voor me in het verschiet.

Verder is de zomer de ideale tijd om eens een dagje uit te gaan, iets wat ik de laatste tijd simpelweg te weinig doe. Vroeger was ik een enorme pretparkfan, en ik vind het nog steeds leuk om af en toe naar een pretpark te gaan. Verder bezoek ik graag dorpen en steden en ik zit graag op het terras.

Tot slot: het is vaak mooi weer in de zomer. Zeker niet altijd, daar straks meer over.

De schaduwkanten van de zomer

Nou, dat was het positieve wel. Er zijn namelijk genoeg redenen waarom ik de zomer niet altijd leuk vind. Ik zal ze hieronder opsommen.

Het weer: de zomer biedt vaak mooi weer, maar regelmatig is het ook te warm. Na twee dagen ben ik de hitte altijd alweer helemaal zat. Negentien graden met af en toe een wolkje vind ik heerlijk.

Weinig te doen: ondanks wat uitjes en met vakantie gaan vermaak ik soms niet echt goed tijdens de zomer. Voor mij duurt de vakantieperiode door omstandigheden altijd lang. Werken in de vakantie is nogal een uitdaging, omdat ik door mijn visuele beperking niet alles goed kan uitvoeren.

Lawaai: in mijn buurt valt dit nog mee, maar in de zomer zitten mensen altijd meer buiten, wat meer lawaai oplevert, ook ’s avonds laat.

Oh ja, ik moet het toch even zeggen: waarom heeft men altijd drank nodig om het gezellig te hebben? Waarom harde muziek en idioot schreeuwen?

Komkommertijd: werkelijk waar NIETS op tv.

Iedereen gaat op vakantie: leuk natuurlijk, dat vind ik zelf ook. Het is echter vervelend als je een organisatie belt en juist die ene persoon moet spreken die op dat moment lekker aan een van de Spaanse Costa’s ligt te ontspannen.

Het gevoel hebben dat je iets leuks moet doen of bepaalde dingen leuk moet vinden: gelukkig heb ik hier steeds minder last van, maar op de een of andere manier lijkt het alsof het raar is als je niet van het strand houdt, of gewoon in het algemeen van mooi weer. Jullie raden het al: ik ben niet echt een strandmens. Twee uurtjes aan de zee, nou, oké dan, maar ook echt niet meer.

Conclusie: ben ik altijd blij als de zomer weer voorbij is?

Zoals ik al heb gezegd heeft de zomer zo zijn leuke kanten. Het is dé tijd om erop uit te gaan. De schaduwkanten maken het voor mij echter zo dat ik altijd blij ben als het weer september is. Alles is dan weer lekker normaal. Er heerst weer rust, reinheid en regelmaat. Het weer wordt wat normaler en er is weer van alles op tv.

De komende tijd geniet ik van de leuke dingen, maar ik kijk ook uit naar september.

Is de zomer jouw favoriete seizoen? Zo nee, naar welk seizoen kijk jij altijd uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *