Mijn favoriete optredens bij The Voice wereldwijd #1

The Voice. Een programma wat in Nederland om terechte redenen van de buis is gehaald. Ik kijk het al jaren met veel plezier en ik volg ook een aantal versies in het buitenland. Ik kijk voornamelijk naar de audities. Met enige regelmaat wil ik een aantal optredens met jullie delen die mij de afgelopen jaren bekoord hebben.

Niet onbelangrijk om te vermelden: laten we onthouden dat de dingen die zijn gebeurd achter de schermen bij The Voice of Holland niet met het programma zelf te maken hebben, maar met de mensen die het gedaan hebben. Wat mij betreft is het format ‘The Voice’ daardoor niet ‘besmet’, al kan ik snappen dat andere mensen daar anders over denken.

Vandaag: een aantal van mijn favoriete ‘blind auditions’.

De microfoon: onmisbaar bij een goed optreden! Foto door Gezer Amorim via Pexels

Natalia Sikora – Cry Baby (Janis Joplin) (Polen, seizoen 2, 2013)

Dit is toch wel mijn favoriete optreden ooit bij The Voice. Het is ongelooflijk dat iemand een nummer kan brengen met zoveel ‘soul’ en dat ze tegelijkertijd de zaal compleet op zijn kop zet. Naar eigen zeggen maakt ze tijdens haar optreden contact met Janis Joplin, die al sinds 1970 niet meer op deze planeet rondloopt. Daarnaast laat ze horen dat ze qua zangtechniek behoorlijk wat in huis heeft, hoewel ze ook wat mindere momenten heeft.

Na bijna 9 jaar kan ik deze video nog steeds met veel plezier meerdere keren achter elkaar afspelen! Zeg nou zelf, het is fantastisch!

Hoe ver is ze gekomen? Ze heeft gewonnen!

Waarschuwing: zet het geluid niet te hard! 😉

KOLA – Sexy and I Know It (LMFAO) (Oekraïne, seizoen 11, 2021)

KOLA, of in het ‘normale’ leven Anastasia Proedioes, deed in 2021 een tweede poging bij Holos Krainy, de Oekraïense versie van The Voice. Ze bracht haar eigen versie van een nummer dat niet voor ieders oortjes bestemd is.

Ik vind het knap dat je vol vertrouwen iets kunt brengen waar je je eigen draai aan hebt gegeven. Dat moet je toch maar durven! Ze krijgt de coaches vanaf het begin al mee, al lijkt een van de vier niet helemaal bij de les te zijn…

Ze haalde de halve finale, tijdens haar eerste deelname in 2016 strandde ze in de Knock-outs, de ronde voor de liveshows.

Atanas Kateliev – Master Blaster (Jammin’) (Stevie Wonder) (Bulgarije, seizoen 6, 2019)

Met een nummer van Stevie Wonder kun je indruk maken, dat bewijst deze jongen wel. Met zijn herkenbare stem kan hij muzikaal gezien een boel kanten op. Soul, rock, funk, pop, hij kan het allemaal, en dat heeft hij later in het programma ook bewezen.

Het gemak en het plezier waarmee hij zijn auditienummer brengt spreken mij heel erg aan en wat mij betreft is het daarom niet onterecht dat hij meteen iedereen meekreeg.

Hij werd uiteindelijk de winnaar van seizoen 6.

Michael Kutscha – Sledgehammer (Peter Gabriel) (Duitsland, seizoen 7, 2017)

Beter dan het origineel! Ik hou van de energie, zijn unieke stemgeluid én de nummerkeus, al kan het natuurlijk zijn dat er binnen het programma bepaald is dat hij dat nummer moest zingen.

Yvonne Catterfeld, de vrouwelijke coach, twijfelt of het een man of een vrouw is, en volgens collega-coach Samu Haber maakt dat niets uit. Tja, dat is toch gewoon waarheid?

Een verbeterpuntje is wat mij betreft zijn uitspraak van de s.

Michael Kutscha haalde het tot en met de Knock-outs, we zagen hem dus niet in de liveshows.

Antoine Delie – La pluie (Orelsan ft. Stromae) (Frankrijk, seizoen 9, 2020)

Ik heb het origineel van dit nummer gehoord en het was niet bepaald mijn ding. Deze jongen weet mij echter wel te bekoren. Hij trekt meteen de aandacht naar zich toe met zijn piano en zijn mooie stem. Het is echt intrigerend, de hele zaal is op den duur muisstil. Dat vind ik bijzonder.

Terwijl ik dit tekstje schrijf luister ik ernaar, en ik raak steeds afgeleid. Hoe zou dat toch komen?

Kunnen jullie je voorstellen dat hij tijdens een van de liveshows We are the champions van Queen zong? Hij is ook nog eens veelzijdig!

Antoine Delie haalde de finale en hij eindigde uiteindelijk op de vierde plaats.

Dat was het voor nu. Over een tijdje deel ik weer een paar Voice-optredens die naar mijn mening de moeite waard zijn om te bekijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *