Update gentherapie #4: eindelijk stoppen met de medicatie?

Gisteren was ik weer in het ziekenhuis voor een controle. De keer daarvoor was de oogdruk weer goed, maar moest ik nog wel veel medicatie blijven gebruiken. Hoe is het nu?

Ook de andere blogs over mijn behandeling lezen? Je vindt de links onderaan deze blog.

Altijd maar die oogdruk!

De oogdruk was toch weer een beetje problematisch de afgelopen tijd. Vorige week stuurde mijn oogarts me naar de opticien om de oogdruk te laten meten. Die bleek toch weer te hoog te zijn. Ik moest trouw blijven doorgaan met de oogdrukmedicatie. Dat terwijl ik net zou stoppen met een tablet. Daar kreeg ik namelijk last van. Twee weken terug kreeg ik daardoor last van mijn blaas en ’s avonds belandde ik nog bij de huisarts vanwege nierstenen. De daarbij horende pijn zakte gelukkig vanzelf af en kwam ook niet meer terug. De huisarts zei dat ik maar weer moest bellen als ik opnieuw last kreeg. Zoals gezegd: de pijn kwam niet meer terug.

Gisteren in het ziekenhuis was de oogdruk ook nog te hoog, maar wel lager dan op 18 mei. Een van mijn oogzenuwen was een beetje gezwollen, waarschijnlijk door de druk.

Er is echter licht aan het einde van de kokervisie (badum tss). Ik mag binnenkort stoppen met prednisolon druppelen. De verhoogde druk heeft zeer waarschijnlijk met dit middel te maken. Met de oogdrukmedicatie moet ik nog wel wat langer doorgaan.

Begin juli heb ik opnieuw een controle, dan gaat men kijken of de oogdruk goed is en of de oogzenuw er goed uitziet.

Examens

Ik zit nu ook in mijn examentijd. Helaas heb ik er weer een aantal moeten uitstellen, omdat ik weer last heb gekregen van de wazigheid die ik in mei ook al had. Hopelijk trekt deze weer gauw weg. Ik denk dat het een bijwerking van de prednisolon is. Hopelijk lukt het om de gemiste examens in augustus nog in te halen.

Mocht het niet lukken met de examens, dan is dat jammer, maar geen ramp. Ik heb namelijk besloten dat ik mijn studie een jaar ga uitstellen. De stress van de afgelopen tijd (door corona, behandeling en nog wat andere dingen) heeft nogal zijn tol geëist en ik merk dat ik op mentaal vlak eerst nog even aan een aantal zaken wil werken, zodat ik straks met een goed gevoel een nieuwe stap in mijn leven kan zetten. Verder wil ik het komende schooljaar gebruiken om (vrijwilligers)werkervaring op te doen, te schrijven en ook zeker om een beetje te ontspannen.

Voordat je stopt met schrijven: is er qua zicht nog iets veranderd?

Naast de wazigheid die weer is gaan opspelen verder niets. Geen verbetering, maar ook geen verslechtering voor mijn gevoel.

Zoals ik al schreef: begin juli moet ik weer naar het ziekenhuis voor controle. Als er niets zeer noemenswaardigs is, komt er op dat moment geen nieuwe update. Na 13 juli komt er zeker weer eentje, als ik weer een hele dag compleet wordt doorgemeten om de effecten van de behandeling te monitoren.

Mijn andere blogs over mijn behandeling

Medische mijlpaal (29 april 2021)

Update gentherapie #1 (13 mei 2021)

Update gentherapie #2: flitsjes, druk en drugs (20 mei 2021)

Update gentherapie #3: is de druk al rustig? (27 mei 2021)

Update gentherapie #5: drie maanden later (18 juli 2021)

Update gentherapie #6: (alweer meer dan) een jaar later (5 augustus 2022)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *