Update gentherapie #1

Vorige week was mijn linkeroog licht ontstoken. Ik moest de prednison weer opbouwen en ik moest een week lang ’s avonds nog een extra oogdruppel indoen. Vandaag ben ik weer op controle geweest. Hoe is het nu?

Mijn verschillende soorten medicatie van de afgelopen week.

Beter!

Weer helemaal naar Rotterdam voor uiteindelijk maar twintig minuten. Dat klinkt goed, en dat is het ook. De ontsteking is afgenomen. Ik mag de komende twee weken iets minderen met de prednison en de extra oogdruppel in de avond mag ik vanaf vandaag achterwege laten. Mijn andere twee druppels moet in onverminderd blijven gebruiken. Nog niet alle hechtingen zijn verdwenen, die moeten nog oplossen. Verder heb ik gelukkig nauwelijks meer pijn of irritaties.

Hoe is het zicht nu?

Met mijn linkeroog zie ik weer iets scherper, al komt de wazigheid van nu ook deels door de nieuwe oogdruppel (waarmee ik nu weer mag stoppen). Met mijn rechteroog zie ik de laatste tijd weer wat waziger. Ik moet nu mijn bril afdoen om mijn telefoon- of computerscherm te kunnen lezen. Sinds kort heb ik nu ook last van meer lichtschuwheid, maar volgens de dokter trekt dat weer weg.

Ik hoop dat het herstel de komende twee weken goed gaat, aangezien ik vandaag over precies twee weken mijn eerste vwo-examen heb. Mocht mijn zicht dan nog steeds zo zijn zoals nu, dan moet ik – als dat lukt – examens verschuiven naar augustus. Lange teksten lezen gaat nog niet goed, en ik ben nog erg onervaren met het werken met spraakondersteuning. Ook zelfstandig reizen lukt nog niet.

Examenstress dus?

Een beetje wel. Ik hoop dat het allemaal toch nog gaat lukken. Als ik mijn universitaire studie zou moeten uitstellen zou ik dat erg vervelend vinden. Ik ben immers al 25 en ik wil nu eindelijk eens de studie van mijn dromen gaan doen. Echter, mijn ogen zijn belangrijker, dus de behandeling ging voor. Ik sta trouwens alweer bol van de plannen voor als ik de examens niet haal of überhaupt niet af kan leggen.

Volgende update

Op 18 mei ga ik weer naar het ziekenhuis voor allerlei testen. Het zal de eerste dag zijn waarop uitgebreid wordt gekeken of mijn zichtfunctie al verbeterd is. Daarna zal ik jullie weer updaten.

Scroll door mijn blogfeed voor mijn eerdere blogs over mijn behandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *